I'm searching, trying to understand, expanding and exploring. I will accept, learn and try to see life in new ways. I'm reinventing my life, reinventing myself, step by step.

2011/07/31

Ta hverdagen tilbake ..

 

Mina klatrer

.. man trenger noen gode minner fra sommeren også!!

Men vi vil aldri glemme det som har skjedd – aldri glemme de som sørger – aldri glemme de som ikke kom tilbake. La oss tenne lys – la oss finne trøst ♥♥♥

Gi og du skal få!!

Ha ei fredfylt ny uke – klem!

♥♥♥

PS; Det er ikke så høyt og bratt som det virker for å være – bare passelig til at det blir spennende for barna :o)

2011/07/30

“Si det til dem du er glad I …

.. si det imens du enda har de!”

JEG ER GLAD I DEG/DERE!!

Roser

En tekst av Magnus Eliassen og Kråkesølv, verdt å ta med seg. Vi har vært inne på dette mange ganger her I bloggverdenen – men aldri har det vært så aktuelt og så virkningsfullt som nå etter tragedien som rammet Norge forrige fredag.

Det er fantastisk å se at ungdommen går foran og viser oss andre vei. Vi har en kommende generasjon som vi kan være mektig stolte av. 

Spansk Margeritt

Mange av oss har slitt følelsesmessig – for hvordan takler man egentlig noe slikt?? Antagelser og forhåndsdømming viste seg å slå tilbake. En ung innvandrerjente ble spyttet på av “norske” voksne kvinner. En ung innvandrergutt ble regelrett banket opp av “nordmenn”. Når det ble kjent hvem som stod bak det hele, ble en god del av oss “etnisk norske” tatt på senga. En litt “flau” stemning bredte seg før man samlet seg og stod sammen som et flerkulturelt samfunn hvor ALLE var rammet.

Selvransakelsens time var kommet!

Kan det være mulig at fremmedfiendtligheten forsvant så og si over natten? Eller undertrykkes den inntil noe som kan berettige den dukker opp? Når dette marerittet først skulle skje – så var det kanskje det beste at det var en “etnisk norsk” mann som utførte ugjerningene?

Blå blomst

Hva med denne “wanna-be-tempelridderen”? Hvilke følelser setter han I sving I oss? Får det MEG til å føle meg bedre ved å kalle ham “wanna-be-tempelridder”? Ønsker jeg en slags hevn? Selv om jeg ikke er av de som ble direkte rammet?

Jeg synes følgende ord av Øystein Skogrand beskriver tankene og følelsene mine veldig godt – for denne gapestokken var jeg for – inntil jeg leste dette;

 

MITT HAT OG RASERI .. av Øystein Skogrand:

Hvis det fantes en gapestokk - har jeg villet spyttet på gjerningsmannen og i så fall hvor mange ganger, før jeg har vært fornøyd? Hvis dødstraff fantes, ville jeg vært med å skutt, satt dødssprøyten eller trykket på knappen på den elektriske stol? Hvis giljotinen fantes, hadde jeg trukket i spaken så hodet hadde blitt kuttet av? Hvis steining var tillatt, hadde jeg kastet en stein og I så fall hvor mange før jeg var fornøyd?

 

Sterke men veldig beskrivende ord for hvordan jeg tror mange av oss tenker.

Måten ungdommen I Norge møter dette på – med kjærlighet og samhold – er den ultimate hevn over det som har skjedd. En hevn som slettes ikke er ment som en hevn – som er det I konsekvens – men ikke I handling.

Jeg tør ikke engang prøve å sette meg inn I disse ungdommenes sted – men jeg akter å ta lærdom fra dem. For  min fremmedfrykt – min forhåndsdømming – min toleranse for andre mennesker MÅ det gjøres noe med. Kanskje har jeg alt forandret meg .. det er nesten umulig å ikke bli påvirket av dette I positiv retning.

Humle i Valmue

Norge har blitt omtalt som et av verdens beste land å leve I – nå har vi fått en bekreftelse på det også. Vi har et kongehus og politikere som står side om side med oss I tragedien. Vi har politi, redningmannskap og privatpersoner som gjør alt de makter for å hjelpe og støtte ofre, pårørende og “mannen/kvinnen/barnet I gata”.

♥ Jeg er imponert og jeg er stolt ♥

Sjasmin

Ha en fortsatt fin helg – og husk;

gi de du er glad I en klem og si du er glad I dem :o)

2011/07/21

Svisj svosj ..

I det ene øyeblikket Kjeller – I det neste Arendal – så via Drammen til Jessheim og plutselig var jeg hjemme igjen … Nå har jeg brukt litt tid på å ta meg igjen. For det er ganske slitsomt å reise så langt – på så kort tid. Noen minutters pause her – noen timer der. Mat og søvn kommer I siste rekke. Toalettbesøk like så.

Saftogvann

Jeg har igjen vært med på “trailer-tur”. Formålet med turen; gi Mellomprinsessa en god klem før hun dro på to ukers ferie til Bulgaria :o) Trodde vel egentlig det skulle bli tur-retur Kjeller (Skedsmo)- men den gang ei. Måtte videre til Arendal – eller det vil si jeg var jo ikke I sentrum av Arendal da – men på et kai-anlegg øst for Arendal. Speidet etter noe som kunne ligne på det stedet Sylvia  med den nydelige bloggen hjemmebest holder til – men nei. Ikke hadde jeg pc med så jeg kunne se på kart eller sende melding på facebook eller noe .. så nær – men dog så fjern ..

Hjerteplante

Så et lite (les; stort) hjertesukk. Ble litt frustrert over de lange køene på bensinstasjoner for å komme seg på toalettet – men det var ingenting imot å komme inn på noen av disse toalettene. Synes det er lite festlig å måtte vaske “offentlige” toaletter før jeg kan bruke dem. Skjønner ikke at folk får seg til å gå I fra dem I så grisete tilstand. Blir helt oppgitt. Ikke finnes det rensemiddel til å gjøre rent toalettringen med – ikke såpe – sjelden tørkepapir – til og med toalettpapir kan det være lite av. Synes synd på de som MÅ ha med seg unger inn på disse stedene. Neste gang jeg skal ut på biltur, skal jeg ta med engangshansker og jif våtservietter .. SÅ DET SÅ :o) Kommer du inn på et toalett etter ei dame som har brukt lang tid og det lukter sitron der inne – så var det nok jeg som var der før deg :o) Hvis det ikke var vaskedama da ..

Spider

I Drammen kjørte vi litt på kryss og tvers – kjekt med uoppdatert GPS som gjorde at vi fikk sett en del når vi først var der. Jeg ble imponert over hvor fint stedet var. Har ikke vært I Drammen siden august 1991 da broren min giftet seg der. Tenk at lillebror og kona har vært gift I snart 20 år :o)

Blomsterhjerte

Deretter gikk turen via Oslo til Jessheim. Så mange flotte hus og hager. Det er så utrolig mange kreative mennesker I dette landet. En blir å drømme seg bort og får lyst på alt mulig. Nesten som å gå på oppdagelsesferd I blogglandia :o)

♥♥♥

Nå planlegges Københavntur med DFDS og besøk på Tivoli. Miniprinsessa ville til København og siden jeg slettes ikke har noe imot å reise til København fikk hun viljen sin .. (der også .. :o)). Eldsteprinsessa skal være med (elsker alt som begynner med “tiv” og slutter med “oli” – nesten .. ) – Mellomsteprinsessa er jo allerede på ferie og blir ikke med oss denne gangen.

Løve kysser Engel

Avslutter innlegget med dette bildet av skyer som Miniprinsessa mener er en hund som kysser/snuser på en engel som ligger på magen :o) Eldsteprinsessa mente det lignet en løve .. så det er vel opp til øyet som ser :o)

♥ Håper du fortsatt har fine sommerdager – med eller uten sol – med eller uten ferie ♥

2011/07/14

Forblommet

Jeg var vel 17-18 år da jeg hørte om boken Hulebjørnens Klan av Jean M. Auel første gang. Som den yngste ansatte I et “datafirma” på slutten av 80-tallet, fikk jeg delta I sosiale tilstelninger hvor bl.a. bøker og musikk var viktige temaer. Kjempeforelska I den daglige lederen ville jeg være med på alt han skulle være med på. Han var åtte år eldre enn meg – noe som den gang virket som myyyye :o) For meg var han perfekt på alle mulig måter. Dagen da jeg skulle spise middag sammen med ham og en annen kollega – og jeg fikk se ham slite for å ta av skinnet på ei kjøttpølse – oppdaget jeg at han var et helt vanlig menneske han også :o)

Han, vennene hans og andre kollegaer - pluss lille meg – møttes titt og ofte og koste oss med et glass rødvin og snakket om bøker og filmer – samt musikk. Ja – også data da .. Alt veldig spennende for meg som knapt hadde forlatt frøken detektiv, nesten ikke hadde sett en datamaskin på nært hold – og syntes “ti I skuddet” på radio var ukas høydepunkt.

Boka Hulebjørnens klan ble diskutert titt og ofte – det virket som om ALLE hadde lest den – foruten meg. Men allikevel ble det ikke til at jeg leste den – ikke oppfølgerne heller. Jevnlig I årene etterpå har jeg tenkt på at jeg burde lest dem – for å skjønne litt av hva de hadde vært så oppildnet over. For ikke lenge siden ble den sjette og siste boka I serien utgitt. Mer enn tretti år har denne forfatteren brukt på research og på å skrive bøkene. På impuls ble det til at jeg spurte etter den første boka på biblioteket – og nå er jeg I gang med den fjerde :o) .. og jeg begynner å forstå ..

Dette bildet er Googlet!

Man blir tatt med på et fasinerende eventyr. Møte med neandertalere og cro-magnon – liv og død – og med et bittelite snev av en 6. sans – gjør det hele til en flott leseopplevelse.

Det er vanskelig å beskrive disse bøkene – de må liksom bare leses. De er lettleste og spennende og de får I alle fall meg til å lure på om det var slik det var den gang Ayla (hovedpersonen) liksom levde. Etter som jeg har forstått på fagfolk er det nok mange feil og huller I disse beretningene – men det er ikke mindre spennende av den grunn.

DSC_0033

Ett uttrykk jeg kom over I den fjerde boken var ordet “forblommet”.

Hva betyr egentlig det??? Har du hørt det før?

Dypt/uklart/tvetydig/orakelaktig/hemmelighetsfullt etc.

Uansett synes jeg det var et vakkert ord :o)

Har du et ord du liker spesielt godt?

25082009222

Livet foregår akkurat nå – med en liten følelse av at jeg går glipp av noe ved å gå langtidssykemeldt – ved å ikke ha et eget sted å bo – ved å se at ungene mine vokser til – mine foreldre eldres og årstidene kommer og går. Forsøker å nyte øyeblikkene. Tenke på alt det jeg får muligheten til, som ikke må gå på jobb akkurat nå. Alt jeg får erfart og oppleve – det å bli kjent med mine foreldre på nytt – ved å bo hos dem over tid. Det er noe jeg aldri ville fått ellers. Det kan være frustrerende og irriterende – men jeg er heldig allikevel. Jeg har fortsatt mine foreldre her – på godt og vondt. Det er verdt mer enn noe annet. Jeg lærer meg å respektere dem på nytt – akkurat som de er – med sine særegenheter. Jeg kjenner at jeg er veldig glad I dem begge to.

DSC_0042

Det er meldt om godt vær I morgen – håper det stemmer – håper det blir noen flere sommerdager nå!

Ha en superduper jul i dag .. eller julidag om du vil :o)

♥♥♥

2011/07/03

My mind went blank ..

En travel uke er snart over.

Jeg har jo forsåvidt mye å fortelle – men hjernen nekter å forme setninger slik at det blir et innlegg ut av det. Får håpe det er midlertidig. Synes det er litt tidlig å få bloggtørke .. hihi ..

Det kan jo selvfølgelig være at jeg ikke helt har kommet inn I bloggmodus enda. Har jo vært ute av det så lenge. Jeg tar bilder og tenker at dette skal jeg skrive ditt og datt om – ser og tenker blogginnlegg overalt/hele tiden .. men når jeg setter meg foran pc’n blir det … tomt .. føler nesten at det er ekko I hodet ..

Har jeg prestasjonsangst?

Jeg ser jo og leser så mange flotte blogger – blir inspirert og får lyst til å skrive og gjøre så mye.

Når jeg tenker på tiden jeg blogget mest aktivt – så prøvde jeg ut mange forskjellige ting. Jeg bakte og laget forskjellig mat, malte ting og møbler hvite, plantet frø og stelte I hagen, kjøpte ting og tang, strikket og tovet, sydde og heklet. Skrev dikt og malte bilder. Leste bøker og blader – lyttet til musikk og så filmer – etter anbefaling fra andre bloggere.

OG JEG ELSKET DET!!!

DSC_0026

Innimellom hendte det også at jeg kunne anbefale noe videre til andre bloggere – eller dele noe av det jeg skrev eller vise noe av det jeg laget. Det var aldri mangel på noe å skrive om.

Så hva er det som gjør at jeg ikke finner tråden nå???

Kan det være at det har skjedd for mye – at det blir vanskelig å plukke ut det som er “viktig”?

Hva er det som er viktig?

For meg som skriver .. og for de som skal lese?

DSC_0160

Jeg må nok føle meg frem litt etter litt – forhåpentligvis går det lettere etterhvert :o)

Jammen ble det et innlegg allikevel – et innlegg om - og av - ingenting .. :o)

I mine neste innlegg kan jeg kanskje fortelle litt om turen jeg hadde gjennom Gudbrandsdalen, via Oslo til Sarpsborg, min mors 70 årsdag som feires denne helga (tre dager til ende … nesten ..), vise tingene jeg har anskaffet meg I det siste, beskrive bosituasjonen min, skrive om filmene jeg har sett, boka jeg holder på med, førerprøven Eldstejenta besto på tirsdag, rideleiren Mellomstejenta er på I Kragerø og Miniprinsessas “ferie” hos bestemor. Ikke nødvendigvis I den rekkefølgen da .. :o)

♥♥♥ Ha ei fortsatt flott helg og en super sommer ♥♥♥

I’m not writing my posts in English until I’m asked to – for now – please use the Google translater and/or let me know if I should pick up the English version again, by writing a comment on one of my posts.

Hugs!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...