I'm searching, trying to understand, expanding and exploring. I will accept, learn and try to see life in new ways. I'm reinventing my life, reinventing myself, step by step.

2012/01/31

Jeg mener ..

I dag er jeg litt i villrede. Jeg leste noe i går som opprørte meg .. og nå er jeg usikker på hvordan jeg skal respondere – og OM jeg skal respondere. Det handler om en blogg som skrev et innlegg om et veldig touchy emne. Dette er en blogg som jeg i utgangspunktet liker å følge. Ikke fordi den er så super-bra – men fordi den handler om et menneskes kamp etter gjentatte traumatiske opplevelser og om hvordan vedkommende blir møtt av byråkratiet og menneskene rundt seg. Det er til tider tøff lesning og gir innsikt i en skjebne jeg ikke unner min verste fiende. Et nydelig menneske som jeg ser faller i fra hverandre. Innimellom leser jeg små glimt av håp – av glede og troen på en fremtid. Men så kommer det andre innlegg fylt av frustrasjon – bitterhet – og ikke minst en mørk side jeg ikke klarer å forstå.

image

Jeg har ikke kompetanse til å hjelpe dette mennesket. Jeg kjenner ingen som kan hjelpe. Avstander og egen helsetilstand gjør det ikke enklere.

Skal jeg slutte å lese den bloggen?

Skal jeg slutte å kommentere?

Skal jeg ignorere de mørke innleggene og fokusere på de håpefulle?

Men det siste innlegget gjorde at jeg fikk litt sur smak i munnen. For der var det så mye oppgulp og fordommer at det ble vanskelig å ta det seriøst. Kan det være samme menneske som har skrevet dette? Jeg er i utgangspunktet for at folk skal kunne mene det de vil OM andre. Men samtidig synes jeg det er en grense for hvor mye man vrenger ut av seg TIL andre. Spesielt til mennesker en slettes ikke kjenner. En ting er at man kanskje skal skrive av seg traumer og vonde opplevelser – en annen ting er å skrive så mye dritt at det blir direkte støtende. Til og med for folk som ikke er i “målgruppen” for skittkastingen.

Jeg er innom den bloggen nå og da – for å se om det var et forsøk på å provosere frem noen kommentarer og/eller reaksjoner. Om det var et uheldig forsøk på en spøk – slik som noen foretok på TV for ikke lenge siden. Så langt har det ikke skjedd noen endringer.

DSC_0115

Huff – det ble nå i alle fall en reaksjon – fra meg – her på min egen blogg.

Jeg håper så inderlig at dette var tull og tøys.

Fuglene mine rører på seg – lager små sarte toner – et tegn på at det fortsatt er kaldt ute og ovnen forsøker å holde temperaturen oppe her inne.

Solen stråler inn i mellom gardinene – enda er det bare snakk om noen minutter hver dag – men det går i alle fall mot lysere tider.

image

Jeg ønsker uansett alle en strålende dag og krysser fingrene for at overfornevnte innlegg snart er historie.

♥♥♥ Stor klem ♥♥♥

image

2012/01/30

På’n igjen .. :o)

Mandag – ny uke – nye muligheter. En frase man hører og leser titt og ofte. Skal man begynne ett nytt og bedre liv – slanke seg – slutte å røyke – eller annet .. så begynner vi på mandag … :o)

Denne uka håper jeg virkelig jeg får gjort mer enn de to forrige – som har rent ut i fortiden som om de ikke eksisterte. Har vært syk i to uker – noe som i utgangspunktet er uvanlig for meg – men jeg har i tillegg hatt sykt barn noen av dagene – samt en syk mann andre dager. Ikke spesielt givende kan man si.

Googlet bilde

I dag er Miniprinsessa på skolen – mannen er ute på veiene igjen og jeg har leiligheten for meg selv. Håper på å få kurert siste rest av sykdommen – og kan begynne å tenke fremover.

Onsdag blir det bytur på Miniprinsessa og meg – hun skal til øyelege og kanskje klarer vi å kombinere det med et besøk på kino eller McDonalds. Ser jo frem til det – men gruer litt hvis vi må ta buss grytidlig på morgenen. Sammen med stressede arbeidsfolk og trøtte skoleelever. Men – må man så må man ..

14082011261

Ser det er blå himmel ute – ganske mange minusgrader – men det er sol :o) Det gir meg litt vårfornemmelse – så lenge jeg sitter inne vel og merke .. hi hi .. Gleder meg til våren – og sommeren – til sol og varme – blomster og gode dufter. Sitte ute med et glass vin og kjenne på livet.

14082011264

Inntil vi er der igjen – får vi nyte de fortsatt mørke kveldene inne – med varmt i koppen – levende lys – god lesning eller annen avslapping – og glede oss.

03112011299

Er det forresten noen som har et godt boktips? Gikk litt tom – etter å ha lest alle seks bøkene om Ayla (Hulebjørnens klan osv.) ble det vanskelig å komme igang med noe nytt. Inntil videre får jeg kose meg med interiørblader (kom jo en hel bunke i posten her forleden) og gode blogger.

I kveld er det uansett Broen på NRK – og den serien synes jeg er knallbra :o)

Ha en super mandag – vi blogges – stor klem!!!

♥♥♥

2012/01/17

Endelig ..

Da har jeg omsider fått lastet ned WLW på den nye bærbare – slik at jeg får skrevet blogginnlegg på den måten jeg liker det Tommelen opp

Men jeg er allikevel ikke sikker på at jeg ønsker å beholde denne saken (laptop’en) her. Jeg er såååå nøye på hvordan en pc skal være og denne har først og fremst feil farge .. hihi .. nå må det sies at den også har noen andre mangler i forhold til mitt bruk av pc også da .. Til tross for alt dette – så begynner jeg jo å venne meg til den. Må uansett bestemme meg for om jeg skal beholde den – eller ta den med tilbake. Blir riktignok et “lite” gebyr for å resette den – men det betaler jeg gjerne fremfor å beholde en maskin jeg ikke er helt fornøyd med.

Jeg har også slitt med internett-oppkoblingen – linja virker veldig utstabil – eller kanskje det er modemet?? Har vært i kontakt med Telenor – men prøver det ei stund til for å se om det er forbigående. Har vært vanskelig å skrive blogginnlegg i Blogger når jeg hele tiden har mistet kontakten med nettet. Men nå ser det ut til å fungere bra – både med den nye pc’n, WLW og forhåpentligvis nett-tilgang ved opplasting .. (krysser fingre og tær) :o)

Kryss fingrene

Jule- og nyttårsfeiring er overstått for lenge siden – eldstejentene er på plass i Voss og på Skedsmo. Miniprinsessa er på skolen.

DSC_0046

Nigella lager spennende mat på tv – noe som gjør meg bittelitt godtesugen .. :o) Skal spise klubb og duppe med mine foreldre og min tante litt senere – så jeg får vel holde meg til da. Tanten min ble sytti år forleden og feiret med storstilt selskap på Bårdshaug Herregård på Orkanger. Helt nydelig mat og kjempekoselig og morsomt selskap.

DSC_0003 DSC_0005

Før jul gikk vi til anskaffelse av søte Tusle-rundt tøfler. De kjøpte vi inne på bloggen til Siv – Josimo. Vi er begge kjempefornøyde og veldig glade for dem. Med i pakken fikk vi en boks vaniljesukker – som er så dekorativ at vi ikke har hjerte til å bruke det :o) Men tøflene – de bruker vi :o)

DSC_0054

Vi har alt kommet til midten av januar og i mellom snø- og regnskurer – og nå og da noen kuldegrader – aner man at solen varmer bittelitt. Et blaff av vårstemning dukker opp – før man igjen oppdager at det er vinter .. på en måte ..

DSC_0086 DSC_0092 DSC_0097

Et litt rotete innlegg – men det tar vel litt tid å komme inn i blogging igjen – bær over med meg enn så lenge .. :o)

En stor klem til dere og en spesiell hilsen til Sylvia og Silje i England. Håper alt går bra med dere der og at ting går rett vei!

Rødt hjerteRødt hjerteRødt hjerte

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...