I'm searching, trying to understand, expanding and exploring. I will accept, learn and try to see life in new ways. I'm reinventing my life, reinventing myself, step by step.

2012/05/18

HURRA

Vel overstått 17. mai!

DSC_0102

Jeg håper dere alle hadde en fin dag!

Nå er det sikkert noen som ikke feirer nasjonaldagen – av ulike årsaker og omstendigheter. Selv er jeg ikke overvettes glad i denne dagen. Jeg er minimalt begeistret over korpsmusikk – og barndomsminner om å bli tråkket på tærne - eller hælene så skoene datt av – eller gnagsår på grunn av nye sko – eller å bli dyttet hit og dit og klemt halvt i hjel av en folkemengde på jakt etter SITT barn eller SINE foreldre – har satt spor.

Men til tross for dette – og pøsregn – ble det en koselig dag.

Null stress – trodde jeg – men stresshodepinen som fortsatt henger litt i, vitner om noe annet. Men dagen er overstått – og det på en fin måte.

DSC_0110

I den siste tiden har det vært en del fokus på bruken av det norske flagget. Eller misbruk som noen velger å kalle det.

Jeg har full forståelse for at det finnes mange i blant oss (kanskje spesielt i de eldste generasjonene??) som har et helt spesielt forhold til flagget vårt. 

Noen reagerer på at man lager “flagg-servietter” og tørker seg rundt munnen med “flagget”. Andre reagerer på at russen går med flagg på buksebaken. Atter andre reagerer på at unger drar flagget langs bakken – slik at det kan bli både vått, skittent og tråkket på.

Selv føler jeg at dette blir veldig ekstremt. Når det kommer til 17. mai så føler jeg at flagget er selve symbolet på nasjonaldagen. Jeg synes det er veldig koselig og flott å dekorere med flagg og andre objekter i nasjonalfargene rødt, hvitt og blått. Inkludert flaggservietter (av papir vel og merke). Jeg velger å pynte litt ekstra – spesielt med tanke på at jeg ikke har et supergodt forhold til korps, store folkemengder og annet som dagen fører med seg. Jeg velger å gjøre dagen koselig for meg og mine – på MIN måte. Hadde jeg ikke likt flagget vårt – hadde jeg jo ikke valgt å pynt med dem – og for de som tror at det er en slags symbolsk handling i at jeg tørker meg rundt munnen med en papirserviett med flagg-mønster … vel .. det er det IKKE!!

Jeg synes faktisk det er flott at russen velger å bruke flagget i sin feiring. De kunne lett ha latt det være. Et flagg på en russe-bukse-bak får nok oppleve langt mer enn mange andre flagg .. :o)

Og hva så med den slitne seks-åringen som går uten mamma og pappa i 17-mai-tog for første gang, som ikke klarer å holde armen oppe hele marsjen igjennom – men som er SÅÅÅ STOLT over å få lov til å gå i tog – med flagg og det hele. I verste fall må man investere i nytt flagg til neste år – men sint på dem – NEI det er ikke lov!!!

DSC_0089

Man skal ikke gå helt av konseptene og bli ekstrem på den ene eller andre måten – men man får prøve å utvise respekt for at man har forskjellige meninger.

Jeg håper det snart slutter å regne – og at helgen blir super i det langstrakte landet vårt. Kan jo slå på stortromma og si at det gjelder heeeeele verden .. :o) Skjønt noen trenger jo regn .. hmm ..

♥♥♥ KLEM ♥♥♥

2012/05/03

Kom Mai du skjønne milde ..

.. ja ja .. mildt er det jo – hvis man sammenligner med januar og februar .. hihi .. den skjønne biten får vi vel stå for hver i sær :o)

Våknet til en grå – litt våt dag – antydning til hvitt oppi liene rundt her – Miniprinsessa har latt seg lure av sol og blå himmel et par dager tidligere og har pådratt seg en stygg hoste – så hun ligger varmt og godt under prinsesse-dyna si enda ♥

Men det er et fint vær – til å være inne (og litt syk) i!!

4103

Lavkarbo; det går sakte men sikkert riktig vei. Tre og en halv kilo er ikke akkurat noe å skryte av – men trøster meg med at jeg i alle fall går ned i vekt. Har jo hørt at det kan være mye vanskeligere å komme i ketose når kroppen “kjenner” prosessen og vet hva som er i gjære. Det kan gå mange uker før prosessen kommer skikkelig i gang. Så det gjelder å være tålmodig og glede seg over det som skjer – uansett hvor stort eller lite.

Maten – i fra Spis deg slank – er stort sett bra. Brødet er veldig godt og jeg ha brød hver dag. Noen av middagene er visst variasjoner over samme tema – og blir litt kjedelig i lengden. Men man får et godt inntrykk av hva og hvor mye man kan spise til et måltid. Karbonadene er knallgode – pølsene er greie – pizzaene er også veldig gode (ikke som Peppe’s e.l. – men det ER pizza). Fiskemåltidene er også ganske bra – skjønt man lager vel dem like greit og billigere selv. Supppene er også veeeeldig gode :o)

Jeg skal fortsette å bestille brød/”mel” – noen av middagene jeg liker best – og ikke minst – noen desserter/kaker o.l.

27042012668

Det er ikke sånn at man fråtser i fett når man er på lavkarbo-kur. Man skal jo ikke ha mer enn 1000-1200 kcal pr dag – og da sier det seg selv at man ikke kan hive innpå med meierismør og kremfløte. Men jeg vet at det finnes LowCarbHighFat-kurer som gjør det på den måten. Maten fra Spis deg slank derimot - konsentrerer seg om rene matvarer og minimalt med fett.

Skal etterhvert prøve å lage noe av denne maten selv – og håper den glade kokken i meg snart “popper fram” .. hihi ..

13032012653

Jeg elsker våren – og da spesielt den tiden like før alt “begynner” på nytt. Tiden da man leter etter gule Hestehover innimellom råtten snø - langs veikanten - og kjenner oppriktig glede når man får øye på èn. I år har jeg vært så heldig å få oppleve den tiden – TO – ganger :o)

3773

Sitter nå med en kopp Lady Grey og ser ut på de “hvite fluene” som danser utenfor vinduet mitt og tenker – at TRE – DET BLIR ALTFOR MYE .. :o) Man kan jo bli riktig så bortskjemt .. hihi ..

Ha en superduper VÅR – igjen .. :o)

♥ Store og maaange klemmer!! ♥

3979

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...